До уваги військовозобов’язаних та призовників, якіздобувають освіту за денною/дуальною формою навчання.

Відповідно до абзацу першого пункту 62 Порядку здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, надають до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки довідку про здобувача освіти, сформовану в Єдиній державній електронній базі з питань освіти за формою, визначеною в додатку 9. 

Згідно з роз’ясненням Міністерства освіти і науки України від 20.05.2024 № 1/8856-24 для отримання Довідки здобувачу освіти необхідно звернутися до закладу освіти, в якому він навчається. Заклад освіти формуватиме в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (далі - ЄДЕБО) такі Довідки та видаватиме їх здобувачам освіти.

Звернутися можна особисто і отримати довідку під підпис, або засобами електронного зв’язку через деканати, заповнивши заяву та довіреність на отримання довідки.

Зразок заяви

Зразок довіреності